Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Korekcia farieb – revolučná metóda bielenia zubov

Bielenie zubov existuje už pár storočí. Od prvých pokusov o biely úsmev až po moderné metódy bielenia sa samozrejme veľa zmenilo. Rozdrvený kameň, ocot, soľ, korenie či citrusové plody nahradili omnoho bezpečnejšie a účinnejšie spôsoby, medzi ktoré patria dobre známe bieliace zubné pasty, pásiky a perá. Keďže je vývoj prakticky nezastaviteľný, máme tú česť s ďalším senzačným riešením žltých zubov – korekciou farieb. 

Obsah článku:
Ako funguje korekcia farieb?
Prečo je korektor na zuby fialový?
Výhody korektora na zuby
Ako dlho sa môžete tešiť z bielych zubov po použití korektora?
Fialovej farby sa nemusíte báť
Používanie korektora v kombinácii s inými metódami bielenia zubov

Ako funguje korekcia farieb?

Táto prevratná metóda bielenia zubov sa zakladá na princípe komplementárnych farieb. To znamená, že dve farby, ktoré sa na farebnom kruhu nachádzajú presne oproti sebe, sa navzájom rušia. Zelená ruší červenú, oranžová modrú a tak ďalej. Rušenie farieb je vlastne vzájomná neutralizácia, alebo oslabenie. Tento princíp si našiel uplatnenie aj v kozmetickom priemysle, používa sa napríklad v šampónoch na vlasy či v make-upoch.

Prečo je korektor na zuby fialový?

Komplementárne farby

Zuby, s ktorých farbou nie ste spokojní, majú zvyčajne žltý, prípadne hnedý odtieň. Toto zafarbenie spôsobuje napríklad káva, fajčenie, alebo červené víno. Na farebnom kruhu je žltá farba umiestnená oproti fialovej, práve preto je korektor fialový. Keby mali škvrny na zuboch červenú farbu, korektor by bol zelený. 

Výhody korektora na zuby

Korektor farieb na zuby sa teší obrovskej obľube. Patrí k najväčším senzáciám v oblasti bielenia zubov, a to najmä vďaka výhodám, ktoré so sebou prináša.

  • Poskytuje okamžité výsledky
  • Umožňuje presnú aplikáciu
  • Nespôsobuje citlivosť zubov, nedráždi ďasná
  • Je vhodný na každodenné použitie

Ako dlho sa môžete tešiť z bielych zubov po použití korektora?

Pokiaľ ide o žlté zafarbenie zubov, prípadne o škvrny, korektor nepozná zľutovanie. Avšak, výsledky sú dočasné, čo znamená, že vplyvom stravy, nedostatočnej hygieny a mnohých ďalších faktorov, sa po čase môže farba zubov vrátiť do pôvodného stavu

Genialita korektora však spočíva nielen v pozoruhodnej rýchlosti dostavených výsledkov. Jeho dosť výrazným plusom je tiež fakt, že ho môžete používať každý deň. Ak teda spozorujete, že to už prestáva byť ono, jednoducho použijete korektor, a to bez akýchkoľvek rizík. Nevýhodou korektora naopak je, že oproti bieliacim pásikom nebude výsledok dlhotrvajúci a bielenie korektorom je tak potrebné opakovať častejšie. Ideálnym riešením je potom súčasné používanie korektora aj bieliacich pásikov.

Fialovej farby sa nemusíte báť

Áno, samotné používanie korektora farieb na zuby vyzerá trochu odstrašujúco. Možno sa pýtate, či náhodou nezostanú vaše zuby fialové. Nie, nezostanú. Korektor farieb obsahuje častice, ktoré neutralizujú žlté a hnedé farby. Tieto častice sú mikroskopické, takže nie sú dostatočne veľké na to, aby zostali na povrchu zubov a vytvorili trvalý fialový odtieň. Jediný odtieň, ktorý dosiahnete, bude biely. 

Používanie korektora v kombinácii s inými metódami bielenia zubov

Vybielili ste si zuby pomocou bieliacich pásikov a zaujíma vás, či môžete používať aj korektor? Samozrejme, že môžete. Po procese bielenia vám korektor fantasticky poslúži na udržanie bieliaceho efektu. Potreba ďalšieho bielenia sa tak môže značne oddialiť.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo