Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Za ako dlho môžete mať biele zuby?

Chcete si vybieliť zuby a zaujíma vás, ako dlho bude trvať, kým sa dostavia výsledky? Tentokrát sme porovnali metódy bielenia zubov s cieľom zistiť, ktorá má najrýchlejšie účinky. Vynechali sme alternatívne bielenie pomocou abrazívnych látok (sóda bikarbóna atď.), pretože nemusia byť až také účinné a môžu poškodiť zubnú sklovinu. Zamerali sme sa teda na prostriedky, ktoré sú určené priamo na tento účel.

Obsah článku:
Zubné pasty
Pásiky s peroxidom vodíka
Pásiky bez peroxidu
Bielenie s LED akcelerátorom
Bieliace ústne vody
Ambulantné bielenie
Záverečné zhrnutie

Zubné pasty

Bieliaca zubná pasta

Najjednoduchšie riešenie v prípade, že chcete odstrániť povrchové škvrny zo zubov. Bieliace zubné pasty totiž spájajú dve činnosti, a to čistenie zubov a ich bielenie. Zubné pasty tohto druhu obsahujú väčšie množstvo abrazív než štandardné pasty a u niektorých nájdete aj nízke koncentrácie peroxidu. Abrazíva majú za úlohu jemne brúsiť tvrdšie nánosy na zubnej sklovine. Peroxid v tomto prípade zohráva len malú rolu, keďže je jeho koncentrácia zanedbateľná. Za predpokladu, že budete pastu používať dvakrát denne, výsledok môžete očakávať o 2 – 6 týždňov a môžete počítať so zosvetlením o 1 – 2 odtiene. Samozrejme, záleží aj na intenzite znečistenia zubov. (Zdroj)

Pásiky s peroxidom vodíka

Bielenie zubov pomocou bieliacich pásikov patrí k najbežnejšie používaným metódam. Na dosiahnutie požadovaného efektu väčšinou využívajú silu peroxidu. Tu máte na výber rôzne modely s rozdielnou dĺžkou pôsobenia a počtom dní používania. Už záleží len na vás, ktorý si vyberiete. Nástup viditeľných výsledkov závisí od stupňa zafarbenia zubov, v zásade však platí, že ich spozorujete už po pár dňoch. Vďaka tomu patrí tento spôsob bielenia zubov k tým najrýchlejším. (Zdroj

Pásiky bez peroxidu

Áno, aj také existujú. Účinná látka PAP – Kyselina ftalimidoperoxykapronová robí z týchto bieliacich pásikov skvelých pomocníkov na bielenie citlivých zubov. PAP sa totiž vyznačuje tým, že nenarúša zubnú sklovinu. To znamená, že nespôsobuje citlivosť a šetrne bieli aj citlivé zuby. (Zdroj) Ďalšou prednosťou tejto látky je rýchla účinnosť, ktorú potvrdila aj štúdia. Podľa nej má významné bieliace účinky už prvom použití. (Zdroj

Bielenie s LED akcelerátorom

Určite ste už počuli o možnosti urýchlenia účinku bieliacich pásikov pomocou LED lampy. Podstatou takého zariadenia sú farebné LED diódy, ktoré vyžarujú modré a červené svetlo. Modré diódy v kombinácii s bieliacimi pásikmi zvyšujú bieliaci efekt na maximum. Zároveň pomáhajú odstrániť zubný povlak a baktérie, ktoré okrem iného spôsobujú aj žltnutie dentínu. Červené diódy majú upokojujúce účinky na zuby a ďasná. Používaním takej LED lampy sa dočkáte výsledku už po pár dňoch.

Bieliace ústne vody

Ústne vody, ktoré sú určené na bielenie zubov zväčša obsahujú peroxid vodíka, no v nízkych koncentráciách. Vzhľadom na krátkodobý výplach, ktorý trvá 60 sekúnd, sú prvé výsledky viditeľné až po približne 3 mesiacoch pravidelného používania. (Zdroj)

Ambulantné bielenie

Bielenie zubov pod vedením zubného lekára môže byť pre mnohých ľudí odstrašujúce kvôli vysokej cene. Ak sa aj napriek tomu rozhodnete pre túto možnosť, obrňte sa trpezlivosťou. Prvým krokom je rezervácia termínu konzultácie. Nie, zubár vám nebude hneď bieliť zuby. Ak lekár uzná, že zákrok je pre vás vhodný, až potom vás objedná na samotné bielenie. To môže trvať aj dve hodiny, pričom vždy záleží od postupov konkrétneho zubára. Mierne zosvetlenie zubov môžete vidieť už po prvom sedení, no zvyčajne sú tieto výsledky nepostačujúce. Návštevu ambulancie je preto nutné absolvovať niekoľko krát, až kým budete so svojim úsmevom spokojný. Požadovaný efekt tak môže na seba nechať čakať aj 4 týždne. Znovu však pripomíname, že táto doba závisí nielen od voľných termínov u vášho zubára, ale tiež od intenzity zažltnutia zubov. 

Záverečné zhrnutie

MetódaPrvé výsledky
Bieliace pásiky bez peroxidu vodíka –Po prvom použití
Bieliace pásiky s LED akcelerátorom –Po pár dňoch
Bieliace pásiky s peroxidom vodíka –Po pár dňoch
Bieliace zubné pasty –Po 2 – 6 týždňoch
Ambulantné bielenie –Po cca 4 týždňoch
Bieliace ústne vody –Po 3 mesiacoch

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo