Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Bieliace pasty alebo bieliace pásiky? Čo je pre vás najlepšie?

Pri bielení zubov máte hneď niekoľko možností, ako postupovať či ktorú metódu zvoliť. My dnes porovnáme bieliace pasty a bieliace pásiky. Dokáže aj najlepšia bieliaca pasta prekonať bieliace pásiky, prípadne bude ich efekt porovnateľný?

Obsah článku:
Bieliace pasty
Bieliace pásiky

Bieliace pasty

Zubní pasta a kartáček na zuby (ilustrační foto) Bílý úsměv - pasta

Bieliace zubné pasty určite netreba zavrhovať. V ústnej hygiene majú rozhodne svoje nespochybniteľné miesto. Nemožno od nich ale očakávať žiadne zázraky. Spravidla dokážu vybieliť zuby o pol, niekedy až o jeden celý odtieň. To je ale skutočne maximum, ktoré zvládnu. Teda samozrejme v prípade, že sa bavíme len o použití pasty na bielenie zubov.

Dôvod, prečo aj najlepšia bieliaca pasta na zuby zlyháva je ten, že tieto pasty vo všeobecnosti nedisponujú dostatočnou koncentráciou účinnej látky, ktorá by bola schopná zuby účinne bieliť. Aj tie najlepšie bieliace zubné pasty však účinky kúry podporia a predovšetkým pomôžu udržiavať zuby krásne biele, samy o sebe však efekt nezabezpečia.

Ak sa rozhodnete tieto pasty vyskúšať, ale nevidíte nejaký extra rozdiel, rozhodne sa nesnažte pri čistení zubov viac tlačiť zubnou kefkou. Mohla by sa tým poničiť sklovina a vďaka tomu by mohli byť vaše zuby citlivé, čo rozhodne nechcete. Rovnako tak by sa mohlo stať, že by začali krvácať ďasná, čo by mohlo viesť k ďalším zdravotným komplikáciám.

Bieliace pásiky

Bělicí pásek Bílý úsměv - pásky

Bieliace pásiky majú jednu veľkú výhodu, ktorá spočíva v tom, že gél, ktorý sa na nich nachádza, používa rovnakú účinnú látku, akú používajú aj zubári. To so sebou prináša istotu toho, že zuby budú skutočne belšie. Gél, resp. bieliace pásiky boli navrhnuté tak, aby sa účinná látka dostala do všetkých miest, vrátane tých horšie prístupných. Bielenie zubov tak prebieha na všetkých miestach súčasne a rovnomerne.

Kúra je nastavená tak, aby netrvala príliš dlho. Z hľadiska vášho komfortu to iste oceníte. Bieliace pásiky sa spravidla používajú asi 30 minút denne po dobu až dvadsiatich dní. Dĺžka použitia závisí na tom, o koľko stupňov chcete zuby vybieliť. Na rozdiel od bieliacej pasty môžu mať bieliace pásiky vedľajší účinok. Tým hlavným je zvýšená citlivosť zubov. Tá ale po ukončení bieliacej kúry zmizne, nejedná sa o nič trvalé, takže nemusíte mať obavy.

Bieliace pásiky sú teda pre bielenie zubov lepšou voľbou. Ak si pre lepší účinok budete navyše čistiť zuby bieliacou pastou, budú účinky nielen lepšie, ale biely chrup vám aj dlhšie vydrží. Pokojne celú vec konzultujte so svojím zubárom, ktorý vám poradí.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo