Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Bielenie zubov doma. Ako si jednoducho vybieliť zuby doma?

Bielenie zubov domácou cestou? Áno, aj to môže fungovať. Poradíme vám, ako si vybieliť zuby doma, čo k tomu možno použiť a ako to vlastne prebieha. Môžete sa tak vyhnúť drahej návšteve stomatológa a zuby si vybielite z pohodlia domova.

Obsah článku:
Zmena životného štýlu
Bieliace pásiky
Perá a sety
Domáce recepty
Vyskúšajte ovocie či zeleninu

Zmena životného štýlu

Zubní hygiena

Ako vybieliť zuby doma? Častá otázka, na ktorú je odpoveď mnohokrát pomerne jednoduchá. Stačí zľahka upraviť váš životný štýl a zuby môžu byť belšie aj zdravšie. Predovšetkým ide o to, nepodceňovať zubnú hygienu. Zuby si preto čistite aspoň dvakrát denne. Pomáha tiež žutie žuvačky bez cukru. Odporúča sa tiež vyhýbať sa zvýšenej konzumácii potravín, ktoré obsahujú veľa farbív. Ide predovšetkým o kolové nápoje, červené víno alebo kávu. Pigment z týchto potravín sa totiž usádza na zubnej sklovine, čo vedie k zle vyzerajúcim škvrnám.

Bieliace pásiky

Bieliace pásiky predstavujú jednoduchú a účinnú formu bielenia zubov. Sú voľne predajné a ponúkajú viditeľné výsledky bielenia zubov. Bieliace pásiky totiž obsahujú dostatok účinnej látky, aby boli schopné zuby skutočne vybieliť. Aj kvalitné pásiky sú cenovo dostupné a samotná bieliaca kúra netrvá vôbec dlho. Môžete si tiež prečítať porovnanie rôznych bieliacich prostriedkov na zuby v našom článku veľké porovnanie domácej sady na bielenie zubov.

Perá a sety

Možností, ako si doma vybieliť zuby, je celý rad. Jednou z možností sú aj bieliace perá. Tie sa odporúčajú v prípade, že chcete bieliť jednotlivé zuby. Bielenie celého chrupu by bolo s použitím pera veľmi zdĺhavé. Perá sú voľne predajné, majú ale nevýhodu. Tou je predovšetkým pomerne nízky obsah účinnej látky. Druhou možnosťou sú sety pre bielenie zubov doma. Tieto sety spravidla obsahujú gély a násady na nanesenie gélu na zuby. Niektoré môžu disponovať aj LED svetlami pre zvýšenie efektu bieliaceho gélu. Tieto sady ale majú nevýhodu predovšetkým v nesediacich násadách na zuby, vďaka ktorým je bielenie nielen nepohodlné, ale môže byť tiež menej účinné.

Domáce recepty

Domácí bělení zubů

Téme, ako si doma vybieliť zuby, sa venuje tiež celý rad babských rád a domácich receptov. Niektoré môžu skutočne pomôcť zuby vybieliť, iné vám môžu privodiť skôr zdravotné komplikácie. Tretím typom receptov sú tie, ktoré nefungujú. Aby ste zistili, ktoré recepty fungujú a ktoré nie, prečítajte si náš článok domáce recepty na bielenie zubov. Vedeli ste napríklad, že jahody môžu pomôcť zuby naozaj vybieliť?

Aj napriek účinnosť niektorých domácich receptov nebude výsledok bielenia úplne dokonalý. Nečakajte žiadne vybielenie o niekoľko stupňov. K tomu slúžia špecializované prípravky, ktoré sú určené pre bielenie zubov doma. Bieliace pásiky sú skvelou voľbou nielen z pohľadu ceny, ale aj z pohľadu pohodlnosti pri ich aplikácii. Navyše majú skvelé výsledky, kedy zuby vybielia aj o niekoľko odtieňov.

Vyskúšajte ovocie či zeleninu

Ovocie je samo o sebe zdraviu prospešné hneď v niekoľkých ohľadoch. Pomáha, mimo iného, odstraňovať zubný povlak a tiež ničiť baktérie v ústach. V týchto zručnostiach vyniká predovšetkým mrkva alebo jablko. Môžete si ale pochutnať aj na uhorke alebo hruške a efekt bude veľmi podobný. Prírodným bielidlom zubov sú potom tiež jahody, ktoré sa často využívajú pre bielenie zubov doma. Obsahujú enzým, ktorý skutočne zuby bieli.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo