Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Najlepšia sonická kefka?! Prehľad TOP 5 modelov 

Sonická kefka v poslednej dobe strmo stúpa na rebríčkoch popularity a začínajú sa o ňu zaujímať aj ľudia, ktorých rotačné modely nedokázali ku kúpe elektrickej kefky presvedčiť. Nielen oni tak určite využijú predstavenie TOP 5 modelov, ktoré aktuálne môžu o titul “najlepšia sonická kefka na trhu” spoločne súperiť.

Obsah článku:
Sonická kefka – neoceniteľný pomocník 
Stručný popis parametrov výberu sonickej kefky
Recenzie konkrétnych modelov
Detská

Sonická kefka – neoceniteľný pomocník 

A čím sonická kefka zaujala toľko ľudí? Predovšetkým svojim unikátnym prístupom k čisteniu zubov. Sonická technológia pracuje na úplne unikátnom princípe vysokofrekvenčných vĺn. Tie v ústach pohybujú zmesou pasty, vody a slín. Týmto pohybom sa vytvárajú mikrobublinky, ktoré môžu preniknúť aj do horšie prístupných miest, tam, kam sa žiadna iná domáca zubná kefka dostať nedokáže. K tomu mu tiež pomáha vysoká frekvencia kmitu hlavice, ktorá sa pohybuje rádovo v desaťtisícoch, čo je výrazne viac ako u väčšiny rotačných kefiek. Oproti tomu je však sonická technológia k zubom výrazne šetrnejšia, a navyše jej vibrácie jemne masírujú ďasná, čo prispieva k ich správnemu prekrveniu. Pri čistení nerobíte žiadne prudké pohyby, ale len pozvoľna a pokojne prechádzate po zuboch a všetku „ťažkú“ prácu inak urobí kefka za vás. Takže môžete pri čistení s trochou zveličenia príjemne relaxovať. Sonická kefka pracuje na vašom belšom úsmeve a zdravších zuboch takmer úplne samostatne.

Stručný popis parametrov výberu sonickej kefky 

Ako vybrať najlepšiu sonickú kefku? Rovnakým spôsobom ako elektrický model všeobecne. Záleží teda predovšetkým na funkciách, počte kmitov, spôsobe napájania a čistiacich hlaviciach. Výberu elektrickej kefky sme venovali cely samostatný článok (hyp.odkaz), tak sa určite pozrite 😉

Recenzie konkrétnych modelov 

Poďme sa pozrieť na ten sľubovaný prehľad TOP 5 sonických kefiek. Poradie je čisto náhodné. Skôr než jednu konkrétnu najlepšiu kefku, vám chceme ukázať komplexne elitné modely kraľujúce v tomto sortimente.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4300 HX6803/04 

Najobľúbenejší model od najväčšieho hráča na poli sonických kefiek. Popri veľmi vysoko efektívnom a šetrnom čistení sa môžete tešiť na paletu funkcií, v ktorej nechýba tlakový senzor, ani inteligentný časovač. Poteší tiež indikátor potreby výmeny hlavice a po vybalení postupné zvyšovanie kmitu hlavice v priebehu 14 dní.

Za zmienku stojí aj najvyššia frekvencia kefky, 62 000 kmitov za minútu. Boj o titul “najlepšia sonická kefka” jej výrazne sťažuje iba 1 čistiaci režim.

Niceboy ION SmartSonic 

Ide asi o najlepšie vybavenú sonickú kefku v najnižšom cenovom rozpätí. Rozhodne by sme v tejto cenovej kategórii nečakali hneď päť čistiacich režimov. Ako vidno pri prvom modeli, ani vo vyššej kategórii nie sú nijako výnimočné modely vybavené iba jedným režimom. Nadštandardná je aj jeho frekvencia kmitu hlavice, až 43 000 ot./min. Tu sa tiež môžete spoľahnúť na funkciu inteligentného časovača, tlakový senzor tu však nie je, čo je pomerne veľká chyba na kráse. Inak však ide o pravdepodobne tú najlepšiu sonickú kefku v tejto kategórii.

Sencor SOC 4211GD 

Prémiová sonická zubná kefka, ktorej cena vysoko presahuje oba predchádzajúce modely. Zodpovedá tomu aj vysoká maximálna frekvencia kmitu, až 80 000 ot./min. Vo funkčnej výbave kefky nájdete štvoricu režimov, z ktorých sú však niektoré pomerne pokročilé a v nižších cenových kategóriách ich nenájdete. Samozrejme sa môžete spoľahnúť aj na inteligentný časovač. A poteší aj vysoká výdrž batérie, ktorá môže presiahnuť aj 40 dní.

TrueLife SonicBrush UV  

Vraciame sa skôr na cenu bližšiu prvej a druhej kefke, a tak nie je žiadne veľké prekvapenie, že maximálna frekvencia kmitu modelu je 40 000 ot./min. Rovnako ako pri predchádzajúcom modeli sa tu môžete spoľahnúť na 4 režimy čistenia. Jednou z najvýznamnejších funkcií tohto modelu je potom UV sterilizátor, ktorý pomáha odstraňovať baktérie a mikróby z hlavice kefky.

Philips Sonicare 3100 HX3671/13  

Výpočet uzavrieme opäť modelom z dielne Philips Sonicare. Nachádzame sa v nižšej cenovej relácii, a tak nie je asi žiadnym prekvapením, že frekvencia kmitu hlavice je tu „iba“ 31 000 otáčok/minútu. Nechýba tu ani Easy-Start funkcia, vďaka ktorej si vás nechá kefka na sonické vibrácie postupne zvyknúť, a v priebehu 14 dní vám frekvenciu kmitu pozvoľne zvyšuje na konečnú, maximálnu hodnotu. Aj napriek nižšej cene nechýba ani inteligentný časovač a tlakový senzor.

Detská

Philips Sonicare For Kids HX6352/42  

Model, ktorý sa v žiadnom prípade nebojíme označiť ako najlepšiu sonickú kefku pre deti, ktorú sa dá v súčasnosti na trhu nájsť. Hravou formou pomáha deťom získať tie správne návyky v oblasti ústnej hygieny. Maximálna frekvencia kmitov hlavice kefky je 31 000 ot./min. Možno však nastaviť dve rôzne intenzity čistenia podľa veku dieťaťa. Aj z tohto dôvodu model podporuje dve veľkosti čistiacich hlavíc. Kefka je teda vhodná pre vašu mladšiu i staršiu ratolesť. Hlavným ťahákom modelu je potom aj prídavná aplikácia, ktorou bude deti sprevádzať huňatý kamarát Sparkly.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo