Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Fialová pasta na zuby – farba s výnimočnými výsledkami!

Z takého množstva zubných pást, aké dnes existujú na trhu, nemusí byť ľahké vybrať si tú správnu. Takú, ktorá by stopercentne splnila vaše očakávania. Ak ste ju našli, gratulujeme. Väčšina ľudí však stále tápa. Zvlášť, keď hľadajú pastu, ktorá by dokázala vyriešiť zdravotný problém alebo žlté zuby. Situáciu neuľahčujú ani novinky v podobe farebných pást. Prečo je jedna ružová, druhá modrá a tretia čierna? Obľúbenou sa stala dokonca aj fialová pasta na zuby. Má farba pasty nejaký význam?

Obsah článku:
Farebná je lepšia
Fialová pasta na zuby – farba, ktorá napovedá o účinku
Ako funguje korektor na zuby

Farebná je lepšia

Tento mýtus koluje medzi spotrebiteľmi ako vírus. Nie je to však pravda. Prečo? Farebná pasta je vo väčšine prípadov len marketingovým ťahom. Ružovú môžete vidieť najmä pri detských pastách a je ružová preto, aby zaujala detskú populáciu. Deti majú radi všetko, čo je farebné. U dospelákov to ale platí tiež. Rovnako ako pri detských zubných pastách aj pri tých dospeláckych však býva farba často spojená s príchuťou. Ružová môže chutiť ako jahody, zelená ako mäta a červená môže byť ovocná, napríklad melónová.

Najčastejšie sa ale objavujú modré a biele. Sú to farby, ktoré evokujú čistotu a sviežosť, netreba za tým hľadať žiadny hlbší význam. Špecifickou farbou však môže byť čierna. Ani nie preto, že by bola lákavá, ale skôr preto, že pravdepodobne obsahuje čierne uhlie, o ktorom si mnohí myslia, že má bieliace účinky. Žiaľ, množstvo čierneho uhlia v pastách je väčšinou minimálne. Takže ak je zubná pasta farebná, je lepšia, ale iba pre váš pohľad, chuťové poháriky a možno dobrý pocit.

Fialová pasta na zuby – farba, ktorá napovedá o účinku

Obrovský boom zaznamenáva fialová pasta na zuby. V skutočnosti ale nejde o pastu ako takú, aj keď tak vyzerá. Je to skôr sérum alebo korektor. Aký je v tom rozdiel? Aj keď sa vám podarí nájsť zubnú pastu, ktorá je fialová, nemusí to byť ono. Zubná pasta sa totiž používa na čistenie zubov, ktoré sa vykonáva neustálymi pohybmi zubnej kefky. Korektor treba nechať pôsobiť. A čo farba? Fialová tu hrá kľúčovú rolu, pretože ide o jedinú farbu, ktorá má pre zuby nejaký zmysel. Práve vďaka nej má totiž korektor bieliace účinky. Zuby zosvetlí takmer okamžite po použití. Také výsledky, aké dosiahnete pomocou korektora, vám zrejme žiadna pasta neprinesie. V tomto prípade môžeme povedať, že tvrdenie “farebná je lepšia” naozaj platí. 

Ako funguje korektor na zuby

Teraz, keď už vieme, že je fialový a je schopný bieliť zuby, si povieme aj to, prečo je to tak. O fialových šampónoch na vlasy ste už možno počuli. Používajú sa na to, aby neutralizovali žlté odtiene farbených vlasov. Pri žltých zuboch a fialovom korektore ide o rovnaký princíp. Celé tajomstvo sa ukrýva v komplementárnych farbách. Ide o vzájomný vzťah farieb nachádzajúcich sa na farebnom kruhu. Tie, ktoré sú presne oproti sebe, sa navzájom neutralizujú. Ak zmiešate napríklad modrú s oranžovou, vznikne vám šedá, čo je neutrálna farba. Takto to funguje aj s červenou a zelenou a, samozrejme, aj so žltou a fialovou.

Fialová pasta na zuby alebo korektor farieb má, okrem toho, že zosvetľuje zuby, aj ďalšie výhody:

  • Prináša okamžite viditeľné výsledky
  • Môžete ho používať každý deň
  • Je bezpečný – nespôsobuje citlivosť zubov či ďasien
  • Jednoducho sa používa
  • Funguje aj na škvrny na zuboch (od fajčenia, kávy, vína a pod.)

Drahé a zdĺhavé bielenie zubov v zubných ambulanciách je vďaka korektoru tiež dávnou minulosťou, pretože tento spôsob je ďaleko lacnejší. Séra alebo korektory na zuby nájdete zabalené v praktických tubách, ktoré sa síce môžu líšiť objemom, no určite vám postačia na niekoľko desiatok použití. Navyše, väčšinou disponujú aplikátorom, ktorý zaisťuje presnú aplikáciu.    
Ak vás fialová farba a jej účinky oslovili, môžete vyskúšať náš Color Corrector.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo