Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Bieliaci gél na zuby – funguje vôbec?

Na rýchle riešenia sme už tak zvyknutí, že sa nad tým ani nezamýšľame. Žijeme totiž v dobe, kedy máme všetko k dispozícii, a to takmer okamžite. Či už dostanete chuť na dobrú čínu, potrebujete kvapky do nosa, alebo sa vám zbehlo obľúbené tričko, jednoducho idete a zabezpečíte si to. A čo ak chcete mať biele zuby? Nájsť produkt, ktorý vám s tým pomôže, je tiež veľmi ľahké. Medzi najobľúbenejšie patria tie, ktoré majú, samozrejme, jednoduché a rýchle použitie, ako napríklad bieliaci gél na zuby. My sme sa však pozreli na to, či skutočne fungujú, a aké sú ich výhody.

Obsah článku:
Rýchlo a pohodlne
Existuje niečo lepšie?

Rýchlo a pohodlne

Prípravky určené na aplikáciu na zuby za účelom ich vybielenia či zosvetlenia, sľubujú vynikajúce výsledky. Musíme povedať, že právom. Ich hlavnou výhodou je však spôsob, akým sa používajú. Môžete sa stretnúť s rôznymi baleniami, v ktorých sa nachádza tekutina alebo gél, no spoločné majú to, že sa ľahko nanášajú na zuby. Väčšinou pomocou zubnej kefky. Tá totiž zaistí, že sa účinná látka dostane všade, kam má. Aplikácia teda pripomína klasické čistenie zubov s tým rozdielom, že prípravok treba nechať chvíľu pôsobiť. Doba pôsobenia však nezvykne prekračovať 2 minúty, takže ide o veľmi rýchlu záležitosť. Následne stačí vypláchnuť ústa vodou a v prípade potreby dočistiť zuby pastou.

Okrem toho, že ide o komfortné a rýchle bielenie zubov, existujú aj ďalšie benefity, kvôli ktorým sa do toho oplatí ísť. Jedným z nich je fakt, že ide o bezbolestnú metódu. Produkty, ktoré sa nanášajú na zuby, totiž nezvyknú obsahovať peroxid vodíka. Bolesti a citlivosti sa tak nemusíte obávať.

Ďalším dôvodom, prečo si ľudia volia túto cestu za bielym úsmevom, je cena. Bieliaci gél na zuby alebo iný prípravok s rovnakým spôsobom použitia je omnoho lacnejší v porovnaní s ambulantným bielením zubov, dokonca aj s inými bieliacimi metódami, pretože vám poslúži na viacero použití.  

Existuje niečo lepšie ako bieliaci gél?

Počas hľadania produktov, ktoré vám rýchlo vybielia zuby, môžete natrafiť aj na takzvaný korektor. Má rovnaký spôsob použitia ako bieliaci gél na zuby a účinkami taktiež nezaostáva. Líši sa ale tým, že má výraznú fialovú farbu. Tá má však svoje opodstatnenie. Korektor na zuby totiž funguje na princípe komplementárnych farieb, teda farieb, ktoré sa na farebnom kruhu nachádzajú presne oproti sebe. Takéto dvojice farieb sa navzájom neutralizujú. Keďže sa zuby farbia do žltých odtieňov, výrobca musel použiť farbu, ktorá je oproti žltej, aby ju mohla neutralizovať. A tou je práve fialová. Po nanesení korektora na zuby sa tak dostaví výsledok v podobe neutrálneho bieleho odtieňa.

Dobrou správou je, že je vhodný na každodenné použitie, čo pri iných prípravkoch s týmto typom použitia platiť nemusí. Samozrejme, nespôsobuje citlivosť zubov a ďasien.

Ďalšou veľkou výhodou je účinnosť. Pre porovnanie opäť spomenieme ako príklad bieliaci gél na zuby, pri ktorom sa účinky vo väčšine prípadov dostavia až po niekoľkých dňoch pravidelného používania. Korektor, okrem toho, že má overenú účinnosť a jednoduché použitie (pomocou zubnej kefky), je tiež známy aj okamžitými výsledkami

Ak sa teda pýtate, či vám nejaký produkt po nanesení na zuby naozaj vybieli zuby, odpoveď znie áno. Rovnakej odpovede sa dočkáte aj po otázke, či ide o bezpečné riešenie žltých zubov. No a na otázku, aký prostriedok je najlepší a najrýchlejší, je odpoveďou Color Corrector.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo