Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Ako si doma rýchlo vybieliť zuby

Predstavte si, že sa ráno zobudíte, pozriete sa do zrkadla, usmejete sa a budete mať krásne vybielené zuby. Žiarivo biely úsmev je pre okolie až fascinujúci. Pre mnohých je však klasické bielenie u zubára príliš nákladnou záležitosťou. Pýtate sa, ako si doma rýchlo vybieliť zuby? Na trhu je množstvo šetrných a efektívnych bieliacich prípravkov, ktoré vám s tým radi pomôžu a ich výsledky vás pravdepodobne skutočne ohromia. Poďme sa s nimi teda zoznámiť.

Obsah článku:
Sady na bielenie zubov
Pásiky na bielenie zubov
Pasty na bielenie zubov
Prášky na bielenie zubov
Novinka – perá na bielenie zubov

Sady na bielenie zubov

Bieliace sady na zuby sú obľúbeným a pohodlným riešením domáceho bielenia zubov. Tieto sady obvykle obsahujú bieliace gély, pásiky alebo perá, ktoré sa aplikujú priamo na zuby. Často sú tiež doplnené špeciálnymi LED svetlami, ktoré bieliaci efekt ešte viac zosilňujú.

Ako používať bieliacu sadu 

Používanie bieliacej sady je veľmi individuálne, keďže každá môže obsahovať odlišné výrobky. Bieliaci gél, pásiky, perá alebo čokoľvek iné teda aplikujte podľa priloženého návodu na použitie.

Pásiky na bielenie zubov

Veľmi obľúbená alternatíva poskytujúca skutočne rýchle domáce bielenie. Pohodlne sa používajú, sú efektívne a lacné. Ich účinnou látkou je najčastejšie vhodná koncentrácia peroxidu, po novom však nájdete aj šetrnejšie pásiky s PAP (kyselinou ftalimidoperoxykaprónovou). Prvé výsledky bývajú viditeľné dokonca už po prvom týždni kúry.

Ako používať bieliace pásiky na zuby

Používanie bieliacich pásikov na zuby nie je nič zložité. Po dôkladnom vyčistení zubov odlepte pásiky od podkladu balenia a aplikujte ich, stranou s účinnými látkami, na zuby. Presne dodržiavajte dobu pôsobenia uvedenú v návode, obvykle je to 15 až 30 minút. Po uplynutí tejto doby pásiky jednoducho odstráňte a vypláchnite si ústa. Pre najlepšie výsledky je odporúčané používať bieliace pásiky pravidelne a podľa odporúčaní výrobcu.

Pasty na bielenie zubov

Bieliace zubné pasty predstavujú veľmi jednoduchý a cenovo dostupný spôsob, ako zlepšiť farbu vašich zubov. Stačí ju len zaradiť do vašej každodennej zubnej hygieny. Niet divu, že sú v oblasti domáceho bielenia také populárne. Tieto pasty obsahujú špeciálne zložky, ktoré odstraňujú povrchové škvrny na zuboch a často v nich nájdete aj jemné abrazíva pre hlbšie čistenie. Aj keď nemôžu príliš zmeniť prirodzenú farbu zubov, značne prispievajú k udržaniu belšieho a sviežejšieho úsmevu.

Ako používať bieliacu zubnú pastu

Bieliacu pastu používajte ako obvykle, optimálne teda dvakrát denne a klasickým spôsobom.

Prášky na bielenie zubov

Pri používaní overených metód domáceho bielenia zubov by vás nemali čakať žiadne vážne vedľajšie účinky. Mnoho ľudí však po použití domácich bieliacich produktov pociťuje zvýšenú citlivosť zubov, alebo podráždenie ďasien. Tieto nepríjemné účinky by mali byť len dočasné. Rozhodne je však na mieste dať si pri výbere bieliaceho prostriedku pozor na to, aby nebol pre vaše zuby príliš silný a aby sa jeho aplikácia nestala veľmi nekomfortným, bolestivým zážitkom. Taktiež samozrejme musíte dbať na dodržiavanie pokynov výrobcu a zbytočne sa nesnažiť násilne urýchliť kúru. Pri niektorých menej bezpečných domácich metódach, ktoré nevyužívajú komerčné bieliace prostriedky, sa samozrejme môžete stretnúť aj s rizikom vážneho poškodenia skloviny či ďasien. 

Zvyknú obsahovať prírodné ingrediencie, ako aktívne uhlie či íl. Tieto prášky fungujú na princípe abrazívneho čistenia a mechanicky odstraňujú škvrny a nečistoty z povrchov zubov. Je dôležité používať ich s mierou, aby nedošlo k poškodeniu zubnej skloviny. Podobne, ako bieliace pasty, sú skôr podporným prostriedkom domáceho bielenia.

Ako používať prášok na bielenie zubov

Prášok sa používa takmer identicky ako bežná zubná pasta. 

Novinka – perá na bielenie zubov

Bieliace perá na zuby predstavujú veľmi kompaktné a praktické riešenie. Okrem klasického domáceho bielenia zubov nimi môžete rýchlo bieliť aj na cestách. Obsahujú koncentrovaný bieliaci gél, ktorý sa aplikuje pomocou vstavaného štetca priamo na zuby. Rovnako ako v prípade pásikov, býva účinnou látkou najčastejšie peroxid.

Ako používať bieliace zubné perá

Vyčistite si zuby a potom ich povrch osušte suchým uterákom. Kliknutím na spodnú časť pera vytlačíte bieliaci gél na štetec na konci pera. Aplikujte gél na povrch zubov, pričom sa snažte vyhnúť kontaktu s ďasnami. Po aplikácii gélu svoje ústa aspoň minútu nezatvárajte. Vyhnite sa jedeniu a pitiu počas doby stanovenej v návode. Nakoniec zvyšky gélu odstráňte pomocou kefky. 

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo