Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Dentálna hygiena konečne z pohodlia domova a za zlomok ceny!

Starostlivosť o zuby patrí do rutiny, súčasťou ktorej je návšteva zubnej ambulancie za účelom prehliadky, odstránenia zubného kazu a, samozrejme, aj zubného kameňa. Nakupovanie, banka, pracovná porada či dovoz jedla. To všetko sa dá vybaviť z domu. Konečne prišiel čas aj na to, aby sme takýmto spôsobom vedeli vyriešiť aj dentálnu hygienu. 

Obsah článku:
Dentálna hygiena je dôležitá
Všetko vyrieši odstraňovač zubného kameňa
Ako rozoznať kvalitný odstraňovač zubného kameňa od lacnej napodobeniny

Dentálna hygiena je dôležitá

Zubný povlak a kameň naozaj neprispievajú k peknému úsmevu. Okrem toho, že nevyzerajú dobre, spôsobujú celý rad ďalších problémov vrátane zubného kazu a zápalu ďasien. Takže ak vás zubný lekár pošle na dentálnu hygienu, myslí to s vami dobre. Výsledok samotného úkonu, pri ktorom vám hygienik odstráni zo zubov všetko, čo tam nepatrí, je v konečnom dôsledku celkom príjemný. Navyše, pocit čistých zubov nadobudnete v pomerne krátkom čase. 

Ostatné záležitosti, ktoré súvisia s dentálnou hygienou, však už také príjemné byť nemusia. Čakanie na voľný termín či cestovanie do ambulancie je často ako skúška nervov. Okrem psychickej prípravy na zubné ošetrenie je ale potrebná aj tá finančná. Za kvalitné odstránenie zubného kameňa treba, samozrejme, aj zaplatiť, pričom cena za jednorázové absolvovanie dentálnej hygieny sa u nás môže vyšplhať aj na niekoľko desiatok eur. Dá sa týmto nepríjemnostiam vyhnúť?

Všetko vyrieši odstraňovač zubného kameňa

Našťastie, technológia neustále napreduje a je čím ďalej tým vyspelejšia. K ostatným veciam, ktoré vďaka nej pravidelne riešite z pohodlia domova, teda môžete zaradiť aj dentálnu hygienu. Stačí vám jeden ultrazvukový odstraňovač zubného kameňa.

Prečo je to lepšia voľba než dentálna hygiena od profesionála? 

1. Dentálna hygiena kedykoľvek a hlavne kdekoľvek

Kúpou odstraňovača zubného kameňa zistíte, že ste vlastne získali osobného dentálneho hygienika, na ktorého sa môžete kedykoľvek obrátiť. Nemusíte si rezervovať žiadny termín, dokonca sa nemusíte vzdať ani pohodlia svojho domova. Zubný kameň si jednoducho odstránite vtedy, kedy potrebujete

2. Ušetrí vám peniaze

Ak poznáte niekoho, kto používa odstraňovač zubného kameňa, určite vám povie aj o tom, koľko eur ušetril. Ide totiž o jednorázovú investíciu a jej návratnosť na seba nenecháva čakať dlho

3. Má funkcie, s ktorými dosiahnete profesionálny výsledok

  • Ultrazvuková technológia urobila revolúciu vo viacerých oblastiach a stomatológia nie je výnimkou. Hlavným znakom kvalitného odstraňovača zubného kameňa je však frekvencia vibrácií. Tá by mala byť dostatočne vysoká, aby dokázala odstrániť zubný kameň a zároveň bezpečná, aby nedošlo k poškodeniu zubnej skloviny.

  • Rovnako ako odborník na dentálnu hygienu, aj odstraňovač zubného kameňa sa dokáže prispôsobiť individuálnym potrebám každého používateľa. Preto vo väčšine zariadení nájdete režimy čistenia, z ktorých si môžete vybrať presne ten, ktorý vám vyhovuje.

  • Pri výbere ultrazvukového čističa zubov sa tiež môžete poobzerať aj po tých, ktoré majú Full HD kameru. Celý priebeh čistenia tak môžete sledovať na obrazovke mobilného telefónu. Táto technológia výrazne uľahčí jeho používanie, pretože umožňuje zamerať sa na detaily. Na škodu nie je ani automatické osvetlenie.

  • Bezpečnosť by mala byť, samozrejme, na prvom mieste. Aby ste predišli riziku poranenia, dajte prednosť takému odstraňovaču zubného kameňa, ktorý je vybavený detekciou ďasien. Vďaka tejto funkcii sa zariadenie vypne v momente, keď sa dotknete ďasna.

  • Keďže sú tieto zariadenia bezkáblové, majú zabudované nabíjateľné batérie. V tomto smere by ste mali hľadieť najmä na ich výdrž, aby vás vybitá batéria neprekvapila uprostred čistenia. V tých najkvalitnejších sa nachádza akumulátor s prevádzkovou dobou okolo jednej hodiny.

Ako rozoznať kvalitný odstraňovač zubného kameňa od lacnej napodobeniny

Na trhu môžete nájsť množstvo zariadení, ktoré vám sľubujú vysokú účinnosť. Väčšinou to však zostane len pri sľuboch. Preto je dobré vedieť, čím sa odlišuje efektívny odstraňovač zubného kameňa od toho menej kvalitného.

Okrem vyššie spomenutých vlastností si už pri prvom pohľade môžete všimnúť aj dizajn a konštrukciu. Ak chcete, aby vám ultrazvukový čistič zubov slúžil čo najdlhšie, mal by byť vyrobený z pevného a odolného materiálu. To platí nielen pre konštrukciu, ale tiež pre hlavicu.

Ďalším znamením, že ide o vysokú kvalitu, je aj počet náhradných hlavíc. Pri každom odstraňovači zubného kameňa by mali byť zabalené aspoň dve, a to pre prípad, že ju po čase budete musieť vymeniť alebo chcete zariadenie používať dvaja.

Náš ultrazvukový odstraňovač zubného kameňa disponuje všetkými výhodami a vlastnosťami, ktoré sme opísali. My totiž vieme, že o zuby sa treba starať na profesionálnej úrovni.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo