Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní

Zubný kameň – dajte mu zbohom aj bez dentálnej hygieny!

Zubný kameň patrí medzi najčastejšie dôvody na návštevu dentálneho hygienika. No ľudia sa spoliehajú na jeho profesionalitu aj vtedy, keď sú ich zuby zažltnuté alebo na nich majú škvrny. Avšak, mnohí už ani nevedia, ako kreslo takého odborníka vyzerá, pretože ho nepotrebujú. Čo robia inak ako vy?

Obsah článku:
Význam dentálnej hygieny
Odstránenie zubného kameňa
Odstránenie zafarbenia zubov a svieži dych
Dentálna hygiena z domu – ako sa to nerobí
Bezpečný a efektívny domáci spôsob, ako odstrániť zubný kameň

Význam dentálnej hygieny

K dentálnemu hygienikovi idete z 2 dôvodov. Buď vás tam poslal váš zubný lekár, alebo ste sa tak rozhodli sami, pretože chcete mať krajšie zuby. 

Odstránenie zubného kameňa

U väčšiny ľudí vyhráva práve ten prvý dôvod. Zubár totiž vidí nahromadený povlak a vznikajúci zubný kameň skôr než samotný pacient. Vie tiež, že postupom času sa kameň začne hromadiť a odtláčať ďasná. Chce vás ochrániť aj od zubného kazu, zápalu ďasien a straty zubov. Jeho prioritou je teda váš dobrý zdravotný stav.

Odstránenie zafarbenia zubov a svieži dych

Ten druhý dôvod má skôr estetický charakter. V počiatočnom štádiu sa zubný kameň tvári celkom nenápadne, kým má ešte bielu farbu. No časom sa na neho začnú usádzať pigmenty zo stravy, a to už zasahuje do vizuálnej stránky vášho chrupu. Okrem pigmentov sa na zubnom kameni darí aj baktériám. Tie často stoja za nepríjemným zápachom z úst

Menej nebezpečnými, no rovnako neestetickými sú aj škvrny na zuboch. Tie vznikajú najmä v okolí medzizubných priestorov a ďasien. Ich príčinou sú potraviny a nápoje obsahujúce tmavé pigmenty (káva, čaj, víno a pod.). Tieto pigmenty však môžu stáť aj za žltými zubami, ktoré zvyknú naberať čoraz tmavší odtieň a zaberajú celé plochy zubov, čo je skvelým dôvodom na kontaktovanie odborníka.

Dentálna hygiena z domu – ako sa to nerobí

Ľudia skúšajú rôzne alternatívy, ako si odstrániť zubný kameň či zafarbenie zubov doma. Prečo? Zrejme ich nebaví niekoľkotýždňové čakanie na voľný termín, nechcú absolvovať cestu do ambulancie, kde následne strávia dlhé minúty v nepohodlnej čakárni alebo ich odrádza vysoká suma, ktorú si od nich dentálny hygienik vypýta. Tieto dôvody sú celkom pochopiteľné. Čo sa ale nedá pochopiť, sú práve tie metódy, ktorými si môžu skôr ublížiť ako pomôcť. Patria sem:

  • sóda bikarbóna
  • soľ
  • sezamové semienka
  • aloe vera
  • kokosový olej
  • nožničky na manikúru
  • ihla
  • škrupiny z vajec a orechov
  • čistiace prostriedky na odstránenie vodného kameňa
  • kombinácia viacerých prísad

Tieto riešenia sú nielen nebezpečné, ale aj neúčinné. Zubný kameň je totiž taký tvrdý, že ho len tak nejakým práškom neodstránite, a už vôbec nie olejom, ktorý je mastný a kĺže. Navyše, mnohými z nich si môžete zraniť ďasná a poškodiť zubnú sklovinu. Okrem toho, kameň môže byť po zásahu tvrdým predmetom drsnejší, takže bude zachytávať viac baktérií a pigmentov. Extrém, akým je napríklad čistiaci prostriedok, snáď nemusíme komentovať.

Bezpečný a efektívny domáci spôsob, ako odstrániť zubný kameň

Moderné technológie už ovládajú dnešný svet natoľko, že naozaj nie je potrebné uchyľovať sa k pochybným a neúčinným praktikám. Aj do oblasti dentálnej hygieny tak prišla novinka, a tou je odstraňovač zubného kameňa. S jeho pomocou si môžete odstrániť zubný kameň či škvrny v pohodlí domova a hlavne bezpečne. Našťastie, je už taký známy, že ho používa čím ďalej, tým viac ľudí.

Na trhu ich môžete nájsť hneď niekoľko, no nie všetky sú také výkonné a efektívne. Porovnali sme teda náš odstraňovač zubného kameňa INNOVATEETH s modelom, ktorý je podľa vyhľadávača najpredávanejší. Dôvodom je zrejme jeho nízka cena.

  • Našli sme rozdiely v kvalite materiálu. Náš odstraňovač má kvalitnejšiu a odolnejšiu konštrukciu.
  • Vyskúšali sme oba odstraňovače a zistili sme, že lacnejší model nie je v odstraňovaní zubného kameňa až taký účinný.
  • Zabudovaná full HD kamera je luxusom, ktorý sme u toho menej kvalitného odstraňovača hľadali márne.
  • Model INNOVATEETH má okrem kamery aj automatické osvetlenie.
  • Samozrejmosťou nášho modelu je tiež prepojenie s mobilnou aplikáciou. Celý proces čistenia tak môžete sledovať priamo na obrazovke telefónu.
  • Čakali sme, že lacnejší model bude mať aspoň funkciu detekcie ďasien, ide predsa o bezpečnosť. Aj v tomto smere nás ale sklamal.
  • Náhradná nerezová hlavica sa zíde vždy, či už potrebujete vymeniť svoju starú, alebo chcete odstraňovač používať dvaja. Predajca lacného zariadenia si to však nemyslí, a tak v balení nájdete iba jednu.

Teraz už viete, prečo niektorí ľudia nepotrebujú dentálneho hygienika. Viete aj to, čo môžete urobiť pre to, aby ste k nim patrili aj vy. S odstraňovačom zubného kameňa INNOVATEETH navyše získate dopravu zadarmo.

Lacné a profesionálne bielenie doma?

25x účinnejšie ako bieliace zubné pasty

Zistiť viac
Logo